Naturlig mat och optimal hälsa. 

Genom att äta mat utan ingredienser kan du förbättra din hälsa mirakulöst. Nedan hittar du några av de kosthållningar som jag rekommenderar och kan hjälpa dig med.

Olika kosthållningar 


Allt beroende på vem du är och vilka behov du har och vart du vill

Autoimmuna Protokollet


Autoimmun Protokoll (AIP) är en elimineringskost som fokuserar på att minska inflammation och reglera immunsystemet. Den innebär att du tar bort inflammatorisk mat, som socker, mejeriprodukter, spannmål och nötter, och istället äter antiinflammatoriska livsmedel som grönsaker och kött.


AIP-kosten kan vara gynnsam för personer med autoimmuna sjukdomar, mag- och tarmproblem, allergier och överkänsligheter. Den kan också hjälpa dem som vill förbättra sin hälsa och personer med kronisk trötthet eller fibromyalgi. 


Kontakta mig för mer information.

Paleo-kost


Paleo-kosten, även känd som stenålderskosten, är en koststrategi som efterliknar de matvanor som våra förfäder hade under stenåldern. Den betonar hela, naturliga livsmedel som kött, fisk, grönsaker, frukt och nötter, medan den utesluter processade livsmedel, spannmål, mejeriprodukter och socker. Paleo-kosten syftar till att förbättra hälsa och välmående genom att efterlikna en tid då människor levde som jägare-samlare.


Paleo-kosten kan vara fördelaktig för personer som vill äta en mer naturlig och ren kost. Den kan vara särskilt användbar för dem som föredrar att undvika processade livsmedel och spannmål. Människor som har problem med vikt, blodsockerreglering eller matsmältning kan också dra nytta av Paleo-kosten.


Kontakta mig för mer information.

Lågkolhydratisk kost


Lågkolhydratisk Paleo-kost är den ultimata kombinationen av två hälsosamma kosthållningar som har revolutionerat hur vi äter. Denna strategi kombinerar Paleo-filosofin med lågkolhydratfokus för att maximera ditt välmående. Med betoning på naturliga livsmedel som kött, fisk, grönsaker, frukt och nötter, samt undvikande av kolhydratrika spannmål och socker, är det inte bara en diet - det är en livsstil som låter dig återupptäcka ditt bästa jag.


Lågkolhydratisk Paleo-kost passar perfekt för dem som vill ha enkelhet, renhet och effektivitet i sin kost. Den är en kraftfull metod för viktminskning, förbättrad blodsockerreglering och ökad energi. För personer som vill uppleva fördelarna med både Paleo och lågkolhydratkost är detta det perfekta valet. 


Kontakta mig för mer information.

Ketogen kost


Ketogen kost, eller keto-kost, är en banbrytande koststrategi som har revolutionerat sättet vi tänker på att äta och bränna fett. Den bygger på att minimera kolhydrater och öka fettintaget, vilket tvingar kroppen att gå in i ett tillstånd som kallas ketos. I ketos förvandlar kroppen fett till bränsle, vilket kan leda till viktminskning och ökad mental skärpa. Det är inte bara en diet; det är en ny livsstil som kan förändra hur du tänker om mat och hälsa.


Ketogen kost är perfekt för dem som vill uppleva dramatisk viktminskning och en ökad känsla av energi och klarhet. Det är särskilt effektivt för personer med diabetes eller insulinresistens, eftersom det kan förbättra blodsockerregleringen. Det är också en utmärkt val för dem som söker mental fokus och kroppslig prestation. Innan du dyker in i keto-världen, är det alltid klokt att kontakta gärna mig för att skräddarsy din kost efter dina specifika mål och hälsotillstånd.


Kontakta mig för mer information.

Antiinflammatorisk kost


Antiinflammatorisk kost är din nyckel till att dämpa inflammation i kroppen och främja hälsa och välmående. Genom att prioritera mat som naturligt minskar inflammation och undvika livsmedel som kan öka den, kan du hjälpa din kropp att bekämpa kroniska sjukdomar och lindra smärta. Det är mer än en diet, det är en livsstil som ger dig verktygen för att leva livet med full kraft och vitalitet.


Antiinflammatorisk kost är idealisk för dem som kämpar med kroniska sjukdomar, smärta, eller autoimmuna sjukdomar. Det är också bra för dem som vill förebygga sjukdomar och upprätthålla långsiktig hälsa. Genom att omfamna en antiinflammatorisk livsstil, kan du uppleva minskad smärta, bättre matsmältning och ett ökat välmående. 


Kontakta mig för mer information.

Carnivore


Carnivore-kost är den ultimata minimalistiska dieten och ska främst användas som en elimineringskost. Den fokuserar på att utesluta allt utom animaliska livsmedel som kött, fisk och animaliska biprodukter. Genom att skära bort kolhydrater och växtbaserad mat, tvingas kroppen att använda fett som bränsle, vilket kan leda till viktminskning och ökad mental skärpa. Carnivore är mer än en diet; det är en radikal förändring som utmanar hur vi ser på mat och hälsa.


Carnivore kan vara rätt för dem som vill förenkla sin kost och experimentera med extremvärden. Det kan hjälpa personer med viktproblem och insulinresistens, samt dem som söker en enkel kost med minimala livsmedelsval. Precis som med alla dieter, är det bäst att konsultera gärna med mig för att anpassa din kost till dina specifika mål och hälsotillstånd. Carnivore är inte för alla, men för vissa kan det vara en revolutionär resa till hälsa och välmående.


Kontakta mig för mer information.

Kontakta mig för ett intro-möte

 
 
 
 
unsplash